Het Alternaief

Zoals de de titel al duidelijk maakt betreft het een alternaief. Een alternaief, zorgeloos zorgvuldig en volstrekt onzinnig zinvol,opgebouwd uit essays.... ik durf ze al bijna niet zo te noemen , maar Allah..... Een alternaief voor wat? Een alternaief om de volkomen doortrapte en compleet smerige politiek aan de pranger te stellen. Nu is de huidige politiek niet smeriger of doortrapter als die van vroeger ...Ooh Brutus, ook gij?... En deze poging om er een einde aan te maken kan net zo vruchtbaar vruchteloos zijn als haar voorgaande, maar dan toch.

Waarin onderscheid zich deze dan van die andere pogingen? Het wordt duidelijk als we de voornaamste drie pogingen even onder de loep nemen.

Methode 1 : De Romanov oplossing. Men neme het hele zootje schorum, plaatse deze netjes in een rij tegen de muur...Pang Pang éh voila! Borsjt en Smirnoff nog en toe, mispoes dus. Het vervolg is ietwat mislukt.

Methode 2 : De Sansculotte therapie. Men vernedert iedereen, die in plaats van een kniebroek een lange draagt, tot op het bot. Deze gaan dan over tot actie, plaatsen links en rechts wat guillotines en nemen halverende maatregelen." Il est chopchop" zit dan ook in ieder Frans hoofd gegrift. Helaas was het vervolg ook daar niet geweldig.

Methode 3 : De Partagas benadering. Jawel, de bekende Cubaanse sigaar. menige Cubaan kreeg volkomen terecht een sigaar uit eigen doos. En ondanks het feit dat er ruim vijftig jaar na dato en na boycot, van al die lekker frisse zogenaamde democratieën, zitten ze er nog steeds. de boycot zorgt alleen voor armoede. en dat is niet vreemd.... hier zorgen diezelfde politieke paljassen inmiddels ook al voor aardig wat armoede.

Methode 4 : Het Alternaief. Succes en vervolg daarvan zijn nog niet bekend. Men treffe dus voorzorgsmaatregelen. Proppe zijn kelder vol... nee, niet met kleine meisjes... met alcohol en andere lekkernijen! Geniete van elk moment en vooral van van alles en nog wat!

                                                                                                               

                                                                                                            Korte Uitleg       

Gezien de problemen met Facebook gaan de essays dus verder in deze blog. Om een ieder, ook diegene die niet de Facebook essays gelezen hebben, een goede start te geven volgen nu een korte samenvatting en beknopte persoonsbeschrijvingen van enkele deelnemers.

De eerste die we onder de loep nemen is Oppie, en aangezien we met essays werken noemen we hem af en toe Opsteleten. Een eersteklas smeerlap, die kennis gaat maken met de TOK- de Tik Oppie 'ns op zijn Koppie taskforce.  Het actieve gedeelte van de TOK is de TUK - de Taskforce Underkoffer Kameraden.

De Chef, al jaren paranoia,drankzuchtig en wereldkampioen luiheid. 

P v S*, beige trenchecoat, enorme wrat op zijn reukorgaan, weelderige haardos op zijn vingers, houten been en twee glazen ogen. Een echte J Bond dus.

Anne uit B, de tegenpool van P v S*, een gezonde grijze massa met een voorliefde voor schrijvers blijkbaar.

Sandra Tand, een ietwat verlegen typetje die eigenlijk piano zou moeten spelenmaar dit gelukkig achterwege laat.

Tabe Kaa, woonachtig te Mokum en liefhebber van de Vlo.

Berttus H., Alias Ienniemiennie, Facebooker en informant van nut.

Ubar, dorpsfiguur te Waubach, Ubar oftewel Ugly Beyond Any Recognition.

Oppie, mega oetlul dus. en aangezien ik niet zoals Stephen King per woord word betaald houden we het kort.

                                                                                                               Hoofdstuk 5 dus

Waubach, 1 Augustus 13.75.... kwart over twee dus....

Ubar siddert van geluk. Binnenkort poetst hij de plaat. De ogen in zijn absoluut lillijke rotkop worden er vochtig van. De plaat poetsen en genieten van de liefde van zijn leven. Zijn grote liefde. Zijn enige liefde. Genieten van HEM. Hij kan niet langer wachten. Snel legt hij de net gepoetste plaat op de pick-up. JAAAH ...eindelijk Heino. Alles in het huis is Beiers. De buste van König Ludwig op de schouw. De kilo's bloederige Bratwursten in de ijskast en een levensgrote Adolf in Dirndel completeren het geheel. Schwarzbraun ist die Haselnuss.... tetteretehhhboemsfaldera....  Über deine Höhen feift der Wind so Kalt...... teteeretteeehhhh boem boem. Hemels is de blik in zijn ogen, teder streelt hij de hoes van de geblondeerde nitwit met mislukte Ray Ban. De onvermijdelijke erectie weet het onmogelijke mogelijk te maken... Ubar wordt er waarlijk nog lilliker van! In totale extase grijpt hij de levensgrote Adolf in Dirndel ensamen swingen zij door de kamer....een twee tik...een twee tik.......

Rio de Janeiro, 1 Augustus 03.37 

Paus Fridolin de 13de zakt helaas net niet dodelijk vermoeid genoeg op zijn bed neer. Vermoeid door zijn liegen en bedriegen, nee.  Kapot door het oplichten van tigduizende idioten, nee. Die enige vraag, die hem al sinds zijn studie op het Seminarie te Rolduc bezig houdt. Die hem iedere en elke avond uit zijn ook niet verdiende slaap houdt. De vraag die voortwoekert als een niet te stuiten onkruid. De vraag waarvoor ook geen oplossing te vinden is in zijn Grote Sprookjesboek. Tierend en vloekend staat hij in zijn blote, met rode punten bezaaide kwabbelreet voor de spiegel, hij schreeuwt het uit: " OOOOH HEER, WAAROM,WAAROM ..... OOOOH HEEEEEER WAAROM.... het kan toch niet waar zijn ...." snikkend zakt hij op zijn knotsknieën "waarom  is het zo oooh Heer, geef mij dan toch antwoord... oooh Heer, waarom heet een voordeur voordeur? En een achterdeur achterdeur? Is het niet veel belangrijker wat er zich tussen bevindt? Is het niet zo dat er wat er achter de voordeur is en achter de achterdeur het meest importante zijn? Is het niet zo dat wat er voor de voordeur is en voor de achterdeur uiteindelijk bij elkaar komen en niet tussen elkaar? Is het niet zo dat als wij de voor en achterdeuer verwisselen zij niet meer voor en achter zitten maar achter en voor en dat terwijl hetgeen er tussen zit en er voor of achterzit hetzelfde blijft?  Ooooh Heer? Maar de Heer antwoordt niet... .....

Mokum, 1 Augustus 22.16

Zijn smaakpappillen jubelen van genot, de Vlo is weer goed dit jaar! Nog eentje.......

 

 

 

cron